Friday 8 April 2011

İnternette hangi radyolar dinlenir?





İnternetin kişilere ulaşma konusunda sınır tanımamasından sonra bir çok büyük radyo kanalı kendilerini web siteleri üzerinden de dinlenebilecek bir portal kurdular. Büyük radyo kanallarının yanında sadece web radyosu olarak birer efsaneye dönüşmüş radyolar da internet üzerinden yayın yapan radyolar arasında.


Bilgisayarındaki müzik arşivinde sıkılmış, Fizy, Last.fm, Grooveshark falan fayda etmeyen, sürekli aynı parçalar arasında kaybolmuş kişilere kendi dinlediğim radyolardan ufak bir liste hazırlamak istedim bugün.


Lounge Fm 102 - İnternet üzerinden çok güzel chill out yayını yapan, radyo frekanslarından da dinlenebilecek, internet sitesi yavaş, fondaki manzarayı ve koşan adamı izlemekten hiçbir zaman sıkılınmıycak radyo kanalıdır.

http://www.lounge102.com/


Sourberry - Ekşi Sözlük'ün web radyosudur. Neredeyse günün 24 saati sözlük yazarları tarafından müzik yapılır. Her türlü tabanda müzik bulabilirsiniz.

http://www.sourberry.org/


Lounge o2 - Lounge Fm 102 ayarında müzik yapabilen, web sitesi daha hızlı, türü acid jazz daha yakın olan bir web radyodur. Bilgisayarı yormadan yaptığı yayın yüzünden Lounge Fm'e tercih edilir.

http://www.loungefm.net/


Dinamo Fm - Drum'n Bass türünün güzel örneklerini duyabileceğiniz, bir çok mağaza ve restoranda sıklıkla çalınan bir fm dir kendileri. House ve elektronik müziğin müdavimlerini de yeteri kadar tatmin edebileceğini söyleyebilirim.

http://www.dinamo.fm/


BuRadyo - Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin de yayın yaptığı, yayınlarına göre değişiklik gösteren ama geneli popüler parçalardan oluşan bir repertuvardan güzel bir üniversite radyosu.

http://www.buradyo.com/


Power XL Extra - Özellikle cuma ve cumartesi günleri muhteşem müzikler yapabilen, reklamı az, Extra Lounge ayarında çalan güzel web sitesi. Kontrol etmenizde fayda var.

http://www.powerxl.com.tr/


No comments:

Post a Comment